Lidmaatschap

Lid worden van Cuisine Culinaire Purmerend? Wie zijn we, wat willen we, hoe sluit je je bij ons aan?

Cuisine Culinaire Purmerend, of kortweg CCP is een amateurkookvereniging die zich in januari 2016 heeft gevestigd in Purmerend. CCP is een van de een-en-twintig amateurkookverenigingen die tot Cuisine Culinaire Nederland (CCN) behoren en CCP is samen met Maastricht – die ook in januari 2016 is gestart – de jongste van deze verenigingen. Onder de koepel van CCN zijn bijna drieduizend leden verenigd die allemaal ‘koken’ als hobby hebben.

Een paar belangrijke punten:

 • Cuisine Culinaire Purmerend is een kookvereniging; geen kookschool. Toch leer je er veel. Van elkaar, door een keer per maand samen met andere amateurkoks te koken, door de uitdagende receptuur die we koken en door de bijzondere ingrediënten die we gebruiken. Maar gezelligheid staat bovenaan ons lijstje van doelstellingen. Gezellig samen koken op een wat hoger niveau dus.
 • Je kunt eventueel deelnemen (het mag wel / het moet niet) aan de tweejaarlijkse landelijke wedstrijd voor teams: met twee andere amateurkoks uit je cuisine strijd je tegen andere teams uit het land om de CCN wedstrijdbokaal.
 • Als je daar aan toe bent kun je een van onze landelijke examens afleggen en daarmee voor jezelf en je omgeving laten zien op welk hoog niveau je kookt. Ook hier: het mag wel / het moet niet.

Ben je geïnteresseerd in onze vereniging en wil je met ons kennismaken? Kook dan eens mee als introducé. In het Informatieblad nieuwe leden vind je alle informatie die je nodig hebt om je aan te melden.

Tien goede redenen waarom je bijCCN Purmerend Logo_Vrijstaand

Cuisine Culinaire Purmerend wilt koken:

 1. Onderdeel van Cuisine Culinaire Nederland: de grootste amateurkookvereniging van Nederland (3000 leden)
 2. Koken op hoog niveau, maar wel door iedereen goed te doen: als je een ei kunt bakken kun je al meedoen
 3. We zijn geen kookschool, maar je leert wel veel: van de uitdagende receptuur, de mooie ingrediënten, de bijzondere producten, nieuwe technieken en van je collega’s
 4. Onder leiding van een ervaren Chef of Maître de Cuisine (ook amateurkok)
 5. Tien keer per jaar een hele leuke avond met andere amateurkoks
 6. In een van de mooiste keukens die je je maar kunt voorstellen
 7. Vijfgangen menu’s, voorzien van een goed glas wijn bij elke gang
 8. Als je wilt (het hoeft niet) en je ver genoeg gevorderd bent, kun je examen doen
 9. Als je wilt (het hoeft niet) kun je meedoen aan de tweejaarlijkse landelijke kookwedstrijd voor teams
 10. Je hebt inkoopvoordeel onder andere bij de horecagroothandel